Hoe je de Tweefactorauthenticatie (2FA) inschakelt

Bij PuppyPlaats staat jouw veiligheid voorop. Om je account beter te beschermen, hebben we een optionele functie voor Tweefactorauthenticatie (2FA) geïntroduceerd. Deze handleiding leidt je door de stappen om 2FA te activeren, waardoor je account een extra beveiligingslaag krijgt.

Wat is Tweefactorauthenticatie (2FA)?

Tweefactorauthenticatie (2FA) is een beveiligingsfunctie die niet alleen om je wachtwoord vraagt, maar ook om een verificatiecode die naar je telefoon wordt gestuurd telkens wanneer je inlogt. Deze extra stap helpt ongeoorloofde toegang te voorkomen en zorgt ervoor dat je persoonlijke informatie en accountactiviteiten veilig blijven.

Waarom zou je 2FA inschakelen?

Het activeren van 2FA verhoogt de beveiliging van je account aanzienlijk. Zelfs als iemand anders je wachtwoord in handen krijgt, kunnen ze zonder de verificatiecode die naar je telefoon wordt gestuurd, geen toegang tot je account krijgen. Het is een eenvoudige maar effectieve manier om je account te beschermen tegen mogelijke bedreigingen.

Hoe je 2FA inschakelt op PuppyPlaats

1. Log in op je account:
    • Begin met inloggen op je PuppyPlaats account met je e-mail en wachtwoord.
  2. Ga naar je profielinstellingen:
    • Zodra je bent ingelogd, ga je naar je profiel door op je gebruikersnaam of profielicoon te klikken, dat meestal in de rechterbovenhoek van het scherm staat.
    • Selecteer “Instellingen” uit het dropdownmenu.
  3. Tweefactorauthenticatie inschakelen
    • In het instellingenmenu zoek je de optie "Tweefactorauthenticatie (2FA)" op.
    • Klik op de schakelaar of knop om 2FA in te schakelen.
  4. Verifieer je telefoonnummer:
    • Je wordt gevraagd je mobiele telefoonnummer in te voeren.
    • Na het invoeren van je nummer ontvangt je een verificatiecode via SMS.
    • Voer deze code in het opgegeven veld in om de installatie te voltooien.

Belangrijke notities

• Voor e-mailinlog alleen: De 2FA-functie die we hebben geïntroduceerd, is specifiek voor degenen die inloggen met hun e-mail en wachtwoord. Als je inlogt via Facebook, Apple of Google, hebben deze platforms hun eigen 2FA-opties die je apart kunt inschakelen.
  • Optioneel, maar aanbevolen: Hoewel 2FA optioneel is, raden we sterk aan om het in te schakelen om je account veilig te houden.

Hulp nodig?

Als je problemen ondervindt of vragen hebt over het instellen van 2FA, staat ons ondersteuningsteam klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina of e-mail, en we helpen je graag verder.

Blijf veilig en ervaar gemoedsrust met PuppyPlaats!