Hoe kan ik melding maken van een andere gebruiker?

Dit artikel beschrijft hoe je een andere gebruiker op PuppyPlaats kunt rapporteren. Dit is anders dan het rapporteren van een individuele advertentie. Als je een advertentie wilt rapporteren, zie dan dit artikel voor hoe je dit kunt doen.

Als je denkt dat er een misdrijf is gepleegd, zie dan dit artikel voor hoe je juridische stappen kunt ondernemen.

Redenen om een gebruiker te melden

• Je hebt spam/beledigende berichten van hen ontvangen;
  • Ze hebben verdachte advertenties geplaatst met schijnbaar valse of onechte informatie;
  • Ze zijn niet in staat om je hun geadverteerde huisdier(en) te laten bezichtigen;
  • Zij je hebben opgelicht voor geld of een strafbaar feit tegen je hebben gepleegd (in welk geval je ook je lokale politie moet inschakelen).

Manieren om een gebruiker te melden

Er zijn drie verschillende manieren om een gebruiker te melden

1. Rapporteer de gebruiker door een ticket in te dienen via onze supportpagina, via deze link, waarbij je "Advertentie of adverteerder rapporteren" selecteert als reden om contact met ons op te nemen.
  2. Meld de gebruiker via chat - klik op het gebruiker icoon in de rechter bovenhoek van je chat venster, en klik dan op "Rapporteer deze gebruiker" (zie afbeelding hieronder). Hierna verschijnt een pop-up venster waarin je gevraagd wordt de details in te vullen waarom je de gebruiker wilt rapporteren.
  3. Meld de gebruiker via zijn gebruikersprofiel. Bij de advertentie waar het om gaat, klik je op de profielnaam of profielfoto van de adverteerder om op hun profielpagina te komen. Klik vervolgens op "Gebruiker rapporteren" (zie onderstaande afbeelding). Hierna zal er een pop-up venster verschijnen waarin je gevraagd wordt om in te vullen waarom je de gebruiker wilt rapporteren.

Wat te vermelden bij het rapporteren van een advertentie/gebruiker

Zie dit artikel voor wat je moet invullen bij het melden van een advertentie en/of gebruiker.