Hoe juridische stappen te ondernemen?

Rapporteer de verkoper

Wij verzoeken je dringend de verkoper te rapporteren en bewijsmateriaal van het probleem door te sturen, zodat wij de verkoper kunnen blokkeren van het gebruik van onze service.
Zie dit artikel voor hoe je een gebruiker kunt rapporteren, en dit artikel voor welke informatie je in een melding moet opnemen.

Belangrijk: PuppyPlaats is een gratis dienst en is geen wettelijke partij bij transacties die worden gefaciliteerd door de website. Als gevolg daarvan moeten zaken, zoals fraude of problemen met dierenwelzijn, gemeld worden aan de bevoegde autoriteiten die gerechtelijke stappen kunnen ondernemen.

Geschillen

Autoriteit Consument & Markt

Bij geschillen met een verkoper adviseren wij je contact op te nemen met de Autoriteit Consument & Markt om hen om hulp te vragen. Deze autoriteit kan helpen bij het oplossen van civiele zaken tussen jou en de verkoper.

Raad voor Rechtsbijstand

Wij raden je ook aan contact op te nemen met de Raad voor Rechtsbijstand, omdat je sommige claims mogelijk rechtstreeks bij de rechtbank voor geringe vorderingen moet indienen.

Welzijnsproblemen

Dierenpolitie

Als je zich zorgen maakt over het welzijn van een persoon die niet in staat is een dier de nodige verzorging te geven, raden wij je aan ook contact op te nemen met de Dierenpolitie. Zij zijn verantwoordelijk voor het inspecteren van het pand als er zorgen zijn over het welzijn en kunnen indien nodig verdere actie ondernemen.

Je rechten als het dier wat mankeert

Wanneer je een ziek dier hebt gekocht adviseren we je dit artikel te lezen over je rechten als consument.