Welke stappen moet ik doorlopen om de identiteitsverificatie te voltooien?

Hoe start ik het identiteitsverificatie-proces?

Om je identiteit te verifiëren heb je een officieel identiteitsbewijs nodig. Momenteel accepteren wij de volgende vormen van ID:

• Paspoort
  • Rijbewijs
  • Identiteitskaart
  • Nederlands vreemdelingendocument

Je wordt gevraagd om informatie over het document te verstrekken en een foto van het document te maken met je telefoon of door een foto te uploaden (scans of fotokopieën worden niet geaccepteerd).

Opmerking: wij raden je aan deze stap en de volgende stappen op je mobiele telefoon te doen (raadpleeg de handleiding terwijl je het proces doorloopt).

Als je op een ander apparaat begint en je wilt doorgaan op je mobiele telefoon:

1. Je wordt gevraagd om op een beveiligde link (QR-code, sms of door link te kopiëren) op je telefoon te klikken
  2. Open de link om de taken te voltooien
  3. Schakel terug naar je oorspronkelijke apparaat om het proces te voltooien

Opmerking: zorg ervoor dat je het proces voltooit op hetzelfde apparaat waarop je het bent begonnen en bevestig je indiening.

Upload je identiteitsbewijs

• Je wordt gevraagd een foto te uploaden van de VOORZIJDE en vervolgens van de ACHTERZIJDE van je  identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument of de voorkant van je fotopagina van je paspoort.
  • Vervolgens word je gevraagd een foto van jezelf in te sturen (een selfie)

Dien verificatie in

• Ga  terug naar het apparaat waarop je bent begonnen en dien je verificatie in (zie onderstaande afbeelding)

• Wanneer je de verificatieprocedure hebt voltooid, zie je dit scherm (zie onderstaande afbeelding)