Welkom
Inloggen

Phishing pogingen per sms / e-mail die zich voordoen als PuppyPlaats

BELANGRIJK: Wij zullen je NOOIT een sms-bericht sturen waarin je wordt gevraagd een link te volgen om je persoonlijke gegevens of bankgegevens in te voeren. Als je een sms-bericht ontvangt met een link naar een website die lijkt op PuppyPlaats, meld dit dan onmiddellijk aan ons en de Fraude Helpdesk. Wel vragen wij je soms om je identiteit te bevestigen door een identiteitsbewijs/adres door te sturen naar ons Trust & Safety team. Wij doen dit om ervoor te zorgen dat PuppyPlaats een veilige omgeving blijft om huisdieren te herplaatsen.

Wat is Phishing?

"Phishing" is een veel voorkomende online zwendel, waarbij de scammer probeert om je gevoelige informatie, zoals login-gegevens, credit card informatie, of bankrekeninggegevens te verstrekken.

Phishing pogingen op PuppyPlaats

Ook PuppyPlaats is helaas onderhevig geweest aan phishing pogingen, waar sommige gebruikers tekstberichten hebben ontvangen van personen die beweren van PuppyPlaats te zijn. In het sms-bericht word je gevraagd op een link te klikken om naar een website te gaan en je inloggegevens en bankgegevens door te geven.

We willen benadrukken dat dit een scam is, en dat je NIET op dergelijke links moet klikken of gegevens over jezelf moet verstrekken. Hieronder zie je een screenshot van de phishing-poging die ons ter ore is gekomen. Zoals je kunt zien, is de link in de tekst niet PuppyPlaats.nl maar lijkt deze er wel op

 

Wat kun je doen?

Hoewel we controles uitvoeren om onze site te helpen beschermen tegen dit soort oplichting, willen we je de volgende beste praktijken meegeven om te vermijden dat je wordt opgelicht.  

  • Geef geen gevoelige persoonlijke informatie (zoals gebruikersnamen en wachtwoorden) via e-mail. 
  • PuppyPlaats zal je nooit een sms-bericht sturen waarin je wordt gevraagd je persoonlijke gegevens te verifiëren.
  • Inspecteer URLs / website links zorgvuldig om er zeker van te zijn dat ze legitiem zijn en geen bedrieglijke sites.
  • Als je vermoedt dat iemand je probeert op te lichten, neem dan contact op met onze klantenservice door op de knop aan het einde van dit artikel te klikken.
Voor algemeen advies over hoe je zich kunt beschermen tegen cybercriminaliteit, kun je terecht op https://veiliginternetten.nl/ .

Ik ben in een phishing-poging getrapt - wat moet ik doen?

  • Als je je gebruikersnaam en wachtwoord voor PuppyPlaats hebt opgegeven, verzoeken we je dringend het wachtwoord te wijzigen op PuppyPlaats (evenals op elke andere website waar je dezelfde e-mail en hetzelfde wachtwoord hebt gebruikt).
  • We vragen je vriendelijk om het telefoonnummer van de afzender, het bankrekeningnummer waarop je moet betalen, de website url, de toon van het bericht en mogelijk een screenshot door te sturen naar valse-email@belastingdienst.nl . Verwijder daarna het bericht van je telefoon. 
  • Als je je gegevens hebt verstrekt via de verstrekte link, moet je dit melden aan de Fraude Helpdesk en aan je bank (als financiële gegevens zijn buitgemaakt), zodat zij passende maatregelen kunnen nemen.

Als je meer hulp nodig hebt

Als dit artikel je vraag niet beantwoordt, kun je natuurlijk contact met ons opnemen door op de onderstaande knop te klikken:

Contact 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.