Welcome
Login

Phishing pogingen per sms / e-mail die zich voordoen als Puppyplaats

BELANGRIJK: Wij zullen je NOOIT een sms-bericht sturen waarin je wordt gevraagd een link te volgen om uw persoonlijke gegevens of bankgegevens in te voeren. Als je een sms-bericht ontvangt met een link naar een website die lijkt op Puppyplaats, meld dit dan onmiddellijk aan ons en de Fraude Helpdesk. Wel vragen wij je soms om je identiteit tebevestigen door een identiteitsbewijs/adres door te sturen naar ons Trust & Safety team. We doen dit om ervoor te zorgen dat Puppyplaats een veilige omgeving blijft om honden te herplaatsen.

Wat is Phishing?

"Phishing" is een veel voorkomende online zwendel, waarbij de scammer probeert om je gevoelige informatie, zoals login-gegevens, credit card informatie, of bankrekeninggegevens te verstrekken.

Phishing pogingen op Puppyplaats

Phishing pogingen kunnen bijvoorbeeld worden gedaan door een sms-bericht te sturen waarin u wordt gevraagd op een link te klikken om naar een website te gaan en uw inloggegevens en bankgegevens door te geven.

We willen benadrukken dat dit een scam is, en dat je NIET op dergelijke links moet klikken of gegevens over jezelf moet verstrekken.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een phishing-poging. Zoals je kunt zien, is de link in de tekst niet Puppyplaats.nl, maar lijkt deze er wel veel op. 

 
 

Wat kun je doen?

Hoewel we controles uitvoeren om onze site te helpen beschermen tegen dit soort oplichting, willen we u de volgende beste praktijken meegeven om te vermijden dat u wordt opgelicht.  

  • Geef geen gevoelige persoonlijke informatie (zoals gebruikersnamen en wachtwoorden) via e-mail.
  • Puppyplaats zal u nooit een sms-bericht sturen waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens te verifiëren.
  • Inspecteer URLs / website links zorgvuldig om er zeker van te zijn dat ze legitiem zijn en geen bedrieglijke sites.
  • Als je vermoedt dat iemand je probeert op te lichten, neem dan contact op met onze klantenservice door op de knop aan het einde van dit artikel te klikken. 

Voor algemeen advies over hoe u zich kunt beschermen tegen cybercriminaliteit, kunt u terecht op https://veiliginternetten.nl/ .

Ik ben in een phishing-poging getrapt - wat moet ik doen

  • Als je je gebruikersnaam en wachtwoord voor Puppyplaats hebt opgegeven, verzoeken we je dringend het wachtwoord te wijzigen op Puppyplaats (evenals op elke andere website waar je dezelfde e-mail en hetzelfde wachtwoord hebt gebruikt).
  • We vragen je vriendelijk om het telefoonnummer van de afzender, het bankrekeningnummer waarop u moet betalen, de website url, de toon van het bericht en mogelijk een screenshot door te sturen naar valse-email@belastingdienst.nl . Verwijder daarna het bericht van uw telefoon. 
  • Als u uw gegevens hebt verstrekt via de verstrekte link, moet u dit melden aan de Fraude Helpdesk en aan uw bank (als financiële gegevens zijn buitgemaakt), zodat zij passende maatregelen kunnen nemen.

Als u meer hulp nodig heeft

Als dit artikel uw vraag niet beantwoordt, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen door op de onderstaande knop te klikken:

Contact

Did you find it helpful? Yes No

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.