Welcome
Login

Hoe we voor een veilige omgeving voor kopers en verkopers zorgen

Als een van de populairste hondenwebsites van Nederland, waar maandelijks honderdduizenden hondenliefhebbers rondkijken, hecht PuppyPlaats veel waarde aan dierenwelzijn en zet het zich in voor een veilig herplaatsingsproces. We zijn meer dan alleen een marktplaats. We zijn een community van dierenliefhebbers die zich inzetten voor dierenwelzijn, en hebben een nultolerantiebeleid voor iedereen die de goede bedoelingen van de meerderheid van onze gebruikers niet deelt. Bij eventuele zorgen, hoe klein ook, meld ze!

Controleren we de advertenties die op onze site worden geplaatst?

Ja, onze geautomatiseerde functies helpen ons fraude en verdachte inhoud op te sporen. Ook keuren we de meeste advertenties die op PuppyPlaats worden geplaatst handmatig goed.

Een groot gedeelte van de ingediende advertenties wordt afgewezen, omdat ze zijn stopgezet door onze geautomatiseerde en handmatige processen. De meeste afwijzingen zijn te wijten aan het niet volledig voldoen aan onze advertentiecriteria en niet vanwege enige poging tot criminaliteit.

We profiteren ook van - en zijn dankbaar voor - een extra niveau van controle geboden door onze gebruikers die hun bezorgdheid uiten over advertenties of die aan ons rapporteren na een bezoek aan een verkoper die op de een of andere manier onbevredigend is gebleken.

We werken ook samen met dierenwelzijnsorganisaties en autoriteiten, maar we zijn geen handhavingsinstantie en kunnen niet bij een adverteerder thuis langsgaan. Daarom willen we er graag op wijzen dat het de kopers zelf zijn die de verkopers ontmoeten en de uiteindelijke aankoopbeslissing moeten nemen. We geven richtlijnen om ervoor te zorgen dat een gewenst resultaat wordt bereikt.

Voorkomen jullie dat broodfokkers of onbetrouwbare fokkers misbruik maken van de website?

Ja, we doen ons uiterste best om te voorkomen dat broodfokkers onze website proberen te gebruiken. We doen dit door bij te houden hoeveel advertenties we elke adverteerder toelaten om te plaatsen.
Het feit dat een fokker gediplomeerd is om honden te fokken, betekent niet dat we hen automatisch toestaan om onze service te gebruiken. Als we denken dat iemand een grote commerciƫle fokker is of niet voor hun honden zorgt, zullen we voorkomen dat ze ons platform gebruiken.
We werken ook nauw samen met lokale partijen en dierenwelzijnsorganisaties om te voorkomen dat bekende broodfokkers onze website gebruiken. Onze website PuppyPlaats.nl is opgericht voor eigenaren van huisdieren, verantwoordelijke hobbyfokkers en opvangcentra, en we hanteren een nultolerantiebeleid voor onverantwoordelijke personen die misbruik proberen te maken van ons platform.

Wat voor soort advertenties staan jullie niet toe op de site?

We hebben een lijst met normen gemaakt waar we ons aan houden bij het goedkeuren of afwijzen van advertenties. Onze voorwaarden kun je lezen door hier te klikken. We volgen uiteraard ook de minimumnormen van de Nederlandse overheid.

Waardoor kan het herplaatsingsproces mogelijk slecht verlopen?

De meeste herplaatsingen via PuppyPlaats verlopen succesvol en zonder incidenten. Onze geautomatiseerde en handmatige analyse van advertenties zorgt ervoor dat de overgrote meerderheid van de advertenties legitiem is, en onze veiligheidsmaatregelen zorgen ervoor dat adverteerders alleen de beste bedoelingen hebben. Het melden van advertenties door onze gebruikers biedt extra veiligheid.

Als er echter iets misgaat, is dat meestal omdat een koper - in zijn begrijpelijke wens om een huisdier een huis te bieden - helaas de richtlijnen heeft genegeerd die duidelijk op onze site (en naast elke advertentie) worden weergegeven. Omdat zij degenen zijn die hun toekomstige huisdier (en zijn verkoper) zullen ontmoeten, hebben alleen zij de mogelijkheid en verantwoordelijkheid om deze richtlijnen te volgen om zo tot een succesvol resultaat te komen.

Hieronder volgen voorbeelden van de richtlijnen op PuppyPlaats die in geval van een herplaatsing die niet naar wens is verlopen, vaak door kopers zijn genegeerd:

  • Verplaats het gesprek met een verkoper niet buiten de chatfunctie van PuppyPlaats.
  • Stuur geen geld, tenzij met de PuppyPlaats aanbetalingsservice.
  • Koop nooit een dier dat je niet in het echt hebt gezien, bij het dier thuis. Accepteer geen excuses waarom dit niet geregeld kan worden!
  • Als je van plan bent een puppy te kopen, zorg er dan voor dat je het met de moeder hebt gezien en haal nooit een dier onder de minimumleeftijd voor herplaatsing
  • Controleer de gezondheid van de hond en vraag naar de details van de microchip
  • Teken een contract en zorg ervoor dat al het papierwerk wordt verzonden voordat de hond wordt opgehaald.
  • Het belangrijkste als je zorgen hebt, loop weg en meld de verkoper!

Als je meer hulp nodig hebt

Als dit artikel je vraag niet beantwoordt, kun je natuurlijk contact met ons opnemen door op de onderstaande knop te klikken:

Contact 

Did you find it helpful? Yes No

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.