Welkom
Inloggen

Gedetailleerde regels voor het plaatsen van advertenties

BELANGRIJK: We hebben een lijst met normen gemaakt, naast de minimumnormen van de Nederlandse overheid, waar we ons aan houden bij het goedkeuren of afwijzen van advertenties. Deze kunt u hieronder lezen. Wij behouden ons het recht voor om advertenties te weigeren of een gebruikersaccount te verbieden, te sluiten of op te schorten indien wij vermoeden dat u zich op een onverantwoordelijke manier gedraagt of een van onze voorwaarden schendt.

Bent u een in aanmerking komende verkoper?

 1. Alle honden die u adverteert moeten van u zelf zijn. Als u een nestje puppy's adverteert, moeten deze van uzelf zijn en door uzelf zijn gefokt. Wij staan niet toe dat u adverteert voor nesten van puppy's die u van derden hebt gekocht om te verkopen.
 2. U moet duidelijk aangeven of u gebruik maakt van de diensten die wij aanbieden als particulier, frequente adverteerder/fokker, opvangcentrum/instelling of bedrijf. 
 3. U moet in staat zijn om alle puppy's te laten zien aan een potentiële eigenaar met hun moeder en (indien mogelijk) hun vader.
 4. Alle huisdieren ter adoptie moeten beschikbaar zijn voor bezichtiging bij u thuis of in uw bedrijf.
 5. Wij staan geen advertenties die een bezorgdienst of koeriersdienst aanbieden.

Bent u een geschikte koper?

We staan niet toe dat iemand jonger dan 18 jaar een huisdier te koop, ter adoptie of ter dekking op de website adverteert. Ook staan wij niet toe dat iemand onder de leeftijd van 18 jaar de website gebruikt om contact op te nemen met een adverteerder. Als u een huisdier adverteert via de Puppyplaats website, moet u ervoor zorgen dat iedereen die een huisdier adopteert of koopt ten minste 18 jaar oud is.

Informatie die u in de advertentie moet vermelden

 1. Advertenties moeten in de juiste categorie worden geplaatst en het volledige ras vermelden. Als de hond een kruising is, moet dat duidelijk worden vermeld in uw beschrijving en geadverteerd worden in de categorie gemengde rassen.
 2. Foto's moeten van het echte huisdier zijn en niet van het Internet of ergens anders. Als u een nestje puppy's adverteert, moet u ook foto's van de moeder (en vader indien mogelijk) uploaden.
 3. U heeft duidelijk alle gezondheids- en welzijnsaspecten aangegeven van elke hond die u wilt herplaatsen.

Beperkingen voor geïmporteerde huisdieren

 1. Huisdieren waarvoor geadverteerd wordt, moeten zich in Nederland bevinden. De locatie die in uw advertentie wordt vermeld, is de feitelijke locatie waar het dier momenteel en permanent gehuisvest is.
 2. Wij staan niet toe dat huisdieren worden geadverteerd die zijn geïmporteerd naar Nederland met als doel te verkopen. U kunt echter wel adverteren voor oudere huisdieren die u legaal als uw eigen huisdier heeft ingevoerd, maar die u nu opnieuw wilt huisvesten. U moet in de beschrijving van de advertentie het land van geboorte/herkomst van het huisdier vermelden.

Beperkingen voor huisdieren die niet als gezelschapsdier worden geadverteerd

 1. Alleen honden die huisdieren zijn, mogen op de Site worden geadverteerd. U mag op Puppyplaats niet adverteren voor werkhonden van welke aard dan ook of honden die zijn opgeleid voor beveiliging of bescherming of die als voornaamste taak hebben te jagen, te werken of te waken (tenzij het gaat om hondenrassen voor hondensport of schapenhoeden, zoals border collies).
 2. U mag geen huisdier te koop aanbieden met het doel ermee te fokken, bijvoorbeeld door een dekreu te koop aan te bieden of een hond te koop aan te bieden die loops is.

Soms weigeren we advertenties ook al voldoen ze aan de bovengenoemde eisen

 1. Leeftijd: In de meeste gevallen moeten puppy's ten minste 8 weken oud zijn voordat ze hun moeder verlaten.
 2. Couperen: U mag alleen adverteren met een gecoupeerde hond als de hond is gecoupeerd door een dierenarts van wege medische noodzaak.
 3. Cadeau/Geschenken: Maak geen reclame voor huisdieren als cadeau of geschenk, bijv. voor Kerstmis, Pasen of Valentijnsdag.
 4. Zwangerschap: Wij staan niet toe dat er geadverteerd wordt voor zwangere huisdieren of een huisdier waarvan u denkt dat het zwanger kan zijn.
 5. Ruilen: U mag niet proberen om een huisdier te ruilen.

BELANGRIJK: Als u een van de bovenstaande regels overtreedt, kunnen wij alle advertenties die u bij ons hebt geplaatst sluiten en uw account deactiveren.

Als u meer hulp nodig heeft

Als dit artikel uw vraag niet beantwoordt, kunt u natuurlijk contact met ons opnemen door op de onderstaande knop te klikken:

Contact 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.